ΚΟΣΜΟΣ

Οικογενειακή υπόθεση η επίθεση στη Μόσχα

Οικογενειακή υπόθεση η επίθεση στη Μόσχα
Σε μία οικογένεια προσανατολίζεται η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 24 Ιανουαρίου, καθώς..

Σε μία οικογένεια προσανατολίζεται η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 24 Ιανουαρίου, καθώς ο αδελφός και η αδελφή του καμικάζι, ύποπτοι για συνέργεια, συνελήφθησαν στο ρωσικό Καύκασο, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με εφημερίδες και ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο καμικάζι Μαγκομέντ Εβλόεφ, 20 ετών, είχε τη βοήθεια του αδελφού του Άχμεντ, 16 ετών και της αδελφής του Φατίμα, 22 ετών. Οι δυο ύποπτοι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση για τουλάχιστον δυο μήνες.

Όλοι προέρχονται από το χωριό Αλί-Γιούρτ της Ινγκουσετίας. Επίσης συνελήφθη ένας ακόμα ύποπτος, ο Ουμάρ Αούσεφ, κάτοικος του ίδιου χωριού.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν πάνω στον Ουμάρ Αούσεφ και στον Αχμεντ Εβλόεφ.

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι ένας ακόμα συγγενής του καμικάζι, ο Ισλάμ Εβλοεφ, καταζητείται όπως και κάποιος με το όνομα Γιαντίεφ.

Εξάλλου, οι ανακριτές ανέφεραν ότι μια ομάδα επτά ατόμων οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στις 24 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας κατά την οποία σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.


"Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν έλθει σε επαφή με πολλά άτομα, τα οποία γνώριζαν ότι προετοιμαζόταν μια επίθεση, αλλά δεν ενημέρωσαν τις δυνάμεις της τάξης", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εντωμεταξύ την ευθύνη για την επίθεση στο Ντομοντέντοβο ανέλαβε τη νύχτα της Δευτέρας ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ.