ΚΟΣΜΟΣ

Στα 7 δισ. δολάρια το κόστος των πλημμυρών στην Αυστραλία

Στα 7 δισ. δολάρια  το κόστος των πλημμυρών στην Αυστραλία
Μεγάλο είναι το κόστος από τις πλημμύρες στην Αυστραλία δημιουργώντας τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με...

Μεγάλο είναι το κόστος από τις πλημμύρες στην Αυστραλία δημιουργώντας τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων στην οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι πλημμύρες στην Κουινσλάνδη θα κοστίσουν 5 δισ. δολάρια στη βιομηχανία εξόρυξης γαιάνθρακα, που ακινητοποιήθηκε από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν άμεσα και τη γεωργία και την κτηνοτροφία της χώρας με προβλεπόμενο παθητικό 2, τουλάχιστον, δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια, ενώ εκτιμάται ότι η πιθανή κάμψη της εθνικής οικονομίας θα είναι περαστική, καθώς η οικονομία θα ανακτήσει τη δυναμική της αφού θα αποκαθίσταται η λειτουργία της βιομηχανίας εξόρυξης μεταλλευμάτων. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τη δημοσιονομική πολιτική της μήτε να αλλάξει το σχέδιό της - παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης - για επιστροφή στους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς από το οικονομικό έτος 2012-2013".