ΚΟΣΜΟΣ

«Πρωτοσέλιδο» στο εξωτερικό η ελληνική αντίδραση στην Τρόικα

«Πρωτοσέλιδο» στο εξωτερικό η ελληνική αντίδραση στην Τρόικα
Οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην Αθήνα...

Οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην Αθήνα πήραν δημοσιότητα και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση "θύμωσε" και "εξαγριώθηκε" με τα όσα ανέφερε η τρόικα και "αντεπιτέθηκε" με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ενδεικτικά, σε άρθρο της εφημερίδας The Advertiser, σημειώνεται η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, στην απαίτηση της τρόικα για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των $68δισ. για την εξαγορά μέρους του δημόσιου χρέους και για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Αναφέρεται ότι ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται άρθρο της εφημερίδας The New Zealand Herald με τη σημείωση ότι "η Ελλάδα κατηγόρησε τους ελεγκτές ότι αναμειγνύονται στα εσωτερικά ζητήματά της". Επισημαίνονται, επίσης, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι "η κυβέρνηση παίρνει εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό".