ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονική επίθεση σε Αιγύπτιο πολιτικό

Δολοφονική επίθεση σε Αιγύπτιο πολιτικό
Επίθεση δέχτηκε σήμερα ο Αϊμάν Νουρ, φυσιογνωμία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, όταν ένας αξιωματικός...

Επίθεση δέχτηκε σήμερα ο Αϊμάν Νουρ, φυσιογνωμία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, όταν ένας αξιωματικός της αιγυπτιακής αστυνομίας αποπειράθηκε να τον μαχαιρώσει, κατήγγειλε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι αυτή η επίθεση δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος.

Ο Νουρ, που ήταν αντίπαλος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στις προεδρικές εκλογές του 2005, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο αξιωματικός αυτός ήταν ένα από τα τρία μέλη της κρατικής ασφάλειας που αποπειράθηκαν να του επιτεθούν κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην πόλη Λούξορ, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν.

Ο Νουρ επεσήμανε ότι οι τρεις άνδρες έμοιαζαν να δρουν υπό τις διαταγές ενός ανώτερου αξιωματούχου ο οποίος ήταν παρών στην απόπειρα επίθεσης, που σημειώθηκε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στο Λούξορ.

Στρατιώτες επενέβησαν για να σταματήσουν τη συμπλοκή που ακολούθησε.

Η κρατική ασφάλεια, παρακλάδι της αστυνομίας, θεωρείτο πολιτικό όργανο του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

«Δυστυχώς, η ασφάλεια, η κρατική ασφάλεια μας αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια επικίνδυνα μέσα», δήλωσε ο Νουρ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters.

«Αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος από το οποίο υποφέρουμε και το μέγεθος της μόλυνσης που παραμένει στην πολιτική ατμόσφαιρα της Αιγύπτου», επεσήμανε.