ΚΟΣΜΟΣ

Στο Πακιστάν ο Τζ. Κέρι για τη σύλληψη του Αμερικανού διπλωμάτη

Στο Πακιστάν ο Τζ. Κέρι για τη σύλληψη του Αμερικανού διπλωμάτη
Διπλωματική κρίση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, εξαιτίας της σύλληψης ενός...

Διπλωματική κρίση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, εξαιτίας της σύλληψης ενός υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας, για την επίλυση της οποίας μεταβαίνει στην ασιατική χώρα ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο Τζον Κέρι θα συζητήσει τη σύλληψη και θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να επιλυθεί η κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Κόρτνεϊ Μπιλ.

Ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσινγκτον είχε διπλωματικό διαβατήριο και είναι «μέλος του διοικητικού τεχνικού προσωπικού» του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη, κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στις 27 Ιανουαρίου δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι οποίοι, όπως δήλωσε, προσπάθησαν να του επιτεθούν για να τον ληστέψουν.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή του επικαλούμενες τη διπλωματική του ασυλία, όμως το Πακιστάν διστάζει να τον απελευθερώσει φοβούμενο την οργισμένη αντίδραση των πολιτών του.

Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί με στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες και να τους μεταφέρει ένα μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.