ΚΟΣΜΟΣ

Απορρίπτει την κατηγορία λογοκλοπής ο Γερμανός υπουργός

Απορρίπτει την κατηγορία λογοκλοπής ο Γερμανός υπουργός
Διέψευσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Καρλ Τέοντορ...

Διέψευσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, τα δημοσιεύματα γερμανικής εφημερίδας περί λογοκλοπής στη διδακτορική του διατριβή.

«Η κατηγορία σύμφωνα με την οποία η διατριβή του διδακτορικού μου είναι προϊόν λογοκλοπής είναι ακατανόητη», δήλωσε ο τσου Γκούτενμπεργκ, που είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ολόκληρα αποσπάσματα» της διατριβής του υπουργού είναι πανομοιότυπα με ήδη δημοσιευμένα κείμενα άλλων συγγραφέων.

Σε ανακοίνωσή του ο τσου Γκούτενμπεργκ δηλώνει: «Είμαι εντελώς έτοιμος να εξετάσω αν οι περισσότερες από 1.200 υποσημειώσεις και οι 457 σελίδες παραπομπών έχουν καταχωρηθεί εκεί που θα έπρεπε».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το θέμα έχει ήδη ανατεθεί σε επίτροπο ελέγχου στο πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ, από το οποίο πήρε με καλό βαθμό το διδακτορικό του ο Γκούτενμπεργκ το 2007.

«Η καγγελαρία ενδιαφέρεται» για το θέμα και «πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας», δήλωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργός κατηγορείται για λογοκλοπή