ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ σύμφωνα με τα στοιχήματα

Όσκαρ: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ σύμφωνα με τα στοιχήματα
Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για τους νικητές των φετινών βραβείων...

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για τους νικητές των φετινών βραβείων Όσκαρ. Οι Νάταλι Πόρτμαν ,Κόλιν Φερθ και Ντέιβιντ Φίντσερ, είναι οι τρεις νικητές σύμφωνα με τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων. Απογοητευτικά είναι τα νέα όμως για τον δικό μας Γιώργο Λάνθιμο και τον «Κυνόδοντα» που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις.
Οι αποδόσεις που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων στον «Λόγο του Βασιλιά» κυμαίνονται γύρω στο 1,25 ο οποίος θεωρείται φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ταινία «The Social Network» που ακολουθεί με απόδοση περίπου 5.

Στην κατηγορία του Α' Ανδρικού ρόλου, ο Κόλιν Φερθ φλερτάρει σε απόσταση αναπνοής από το χρυσό αγαλματάκι με αποδόσεις μικρότερες από 1,5. Στη δεύτερη θέση ο Τζέιμς Φράνκο κάνει αναρρίχηση στην δεύτερη θέση με την ταινία «127 ώρες».

Η Νάταλι Πόρτμαν με αποδόσεις από 1,03 έως 1,07 θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας Α΄ γυναικείου ρόλου ενώ πίσω της ακολουθεί η Ανέτ Μπένινγκ για την ερμηνεία της στην κωμωδία «The Kids Are All Right».
Για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κονταροχτυπιούνται οι Ντέιβιντ Φίντσερ με το «Social Network» και Τομ Χούπερ με τον «Λόγο του Βασιλιά». Ο πρώτος δίνει μικρότερες αποδόσεις (γύρω στο 1,69) και θεωρείται πιθανότερο να κερδίσει τον δεύτερο που συγκεντρώνει αποδόσεις γύρω στο 2,5.

Στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινίας,απόδοση κοντά στο 1,95 συγκεντρώνει το «Biutiful» του Ινιαρίτου, 3,4 το «In a better world» από τη Δανία, ακολουθεί το «Incendies» και μετά ο «Κυνόδοντας» ο οποίος βρίσκεται αρκετά πιο πίσω με απόδοση κοντά στο 8.

Η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Kodak Theatre στο Hollywood με παρουσιαστές τους Τζέιμς Φράνκο και την Αν Χαθαγουέι.

πηγή: newscode.gr