ΚΟΣΜΟΣ

Φονικά τα ορυχεία της Κίνας

Φονικά τα ορυχεία της Κίνας
Συνολικά 2.433 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που συνέβησαν κατά το 2010 στα κινεζικά ορυχεία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της...

Συνολικά 2.433 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που συνέβησαν κατά το 2010 στα κινεζικά ορυχεία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Εργασία (SAWS), ο οποίος ζήτησε να βελτιωθεί η ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από έξι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα στα ορυχεία της Κίνας, που είναι από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο επειδή δεν υπάρχουν κανονισμοί ασφαλείας και η διαφθορά είναι ενδημική.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των εργαζομένων, ο απολογισμός των θυμάτων στα κινεζικά ορυχεία είναι στην πραγματικότητα πολύ βαρύτερος, καθώς ορισμένα δυστυχήματα δεν αναφέρονται στις αρχές, ενώ συχνά οι εργοδότες εξαγοράζουν τη σιωπή των οικογενειών των θυμάτων.


"Το επίπεδο της ασφάλειας των ανθρακωρυχείων εξακολουθεί να είναι χαμηλό και οι βάσεις για μια ασφαλή παραγωγή είναι αρκετά ασθενείς σε πολλά μικρά ορυχεία", παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Χουάνγκ Γι, εκπρόσωπος και αρχιμηχανικός της SAWS.

Το 2002, ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί στα κινεζικά ορυχεία είχε φτάσει τους 6.995.

Τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν σε ορυχεία άνθρακα, από τον οποίο παράγεται το 70% του ηλεκτρικού στην Κίνα.