ΚΟΣΜΟΣ

Στην τουρκική αεροπορία θα προστεθούν 10 νέα αεροσκάφη Α400Μ

Στην τουρκική αεροπορία θα προστεθούν 10 νέα αεροσκάφη Α400Μ

Τούρκοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας έχουν δοκιμάσει τα στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς «A400M», τα οποία θα προστεθούν στον κατάλογο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας το Σεπτέμβριο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το πρώτο μέρος της παραγγελίας στην ‘Airbus Military’- των αεροσκαφών νέας γενιάς, θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2013.

Το μεταφορικό «A400M» έχει περάσει από δοκιμασίες και η ποιότητά του εγκρίθηκε από τους ειδικούς αφού δοκιμάστηκε με επιτυχία σε δύο διαφορετικές αεροπορικές βάσεις της Τουρκίας.

«Το προσωπικό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, θαύμασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ικανότητα και τους ελιγμούς του αεροπλάνου και ανυπομονούμε να δούμε την παράδοση των αεροπλάνων το Σεπτέμβριο», γράφει το συντάκτης του δημοσιεύματος.

Το «Airbus A400M Atlas» είναι μια πολυεθνική δημιουργία με τέσσερις κινητήρες turboprop μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

Σχεδιάστηκε από την Airbus Military, ως ευέλικτο airlifter, με στρατηγικές ικανότητες. Η παρθενική πτήση του αεροσκάφους που είχε προγραμματισθεί για το 2008, έγινε, τελικά, στις 11 Δεκεμβρίου του 2009, στη Σεβίλλη της Ισπανίας.