ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με ενόπλους

Λιβύη: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με ενόπλους

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Σύρτη της Λιβύης μεταξύ ανδρών του λιβυκού στρατού και μιας ομάδας ενόπλων, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Lana.


Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η μάχη διήρκησε πολλές ώρες και στη διάρκειά της χρησιμοποιήθηκαν όπλα πολλών διαφορετικών διαμετρημάτων.
Η κυβέρνηση της χώρας πασχίζει να συγκροτήσει στρατό και υπηρεσίες ασφαλείας ικανές να διατηρήσουν την τάξη, απέναντι στις πάνοπλες ομάδες που είχαν πολεμήσει στο παρελθόν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Στις 22 Ιουλίου από βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πόλης προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές ενώ στα τέλη Ιουνίου σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες σε μια σκοπιά στην κοινότητα Χουσούμε αλ Χέιλ, στα νότια της Σύρτης.
Τις τελευταίες ημέρες ένα νέο κύμα βίας συγκλονίζει τη Λιβύη, ιδίως τις ανατολικές επαρχίες που υπήρξαν το λίκνο της επανάστασης η οποία ανέτρεψε τον Καντάφι.