ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη
Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, αναζητώντας καταφύγιο..

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη από τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, αναζητώντας καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Περίπου 137.500 άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα της Τυνησίας, 107.500 της Αιγύπτου, 5.400 της Αλγερίας και 2.200 του Νίγηρα, διευκρινίζει ο οργανισμός.

Χιλιάδες είναι εκείνοι που παραμένουν σε καταυλισμούς στα σύνορα της χώρας. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και τον Ερυθρό Σταυρό, καθημερινά μοιράζονται 7.000 μερίδες φαγητού στους πρόσφυγες, και όπως προβλέπεται ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Στο συνοριακό φυλάκιο αλ Σάλουμ στην Αίγυπτο, 5.600 άνθρωποι τρέφονται με μπάρες ξηρών καρπών. Σύμφωνα με το Ocha, τα τρία τέταρτα της Λιβύης παραμένουν αποκλεισμένα από κάθε είδος ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι οι ιατρικές ανάγκες. Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι νοσοκομεία κλείνουν την ώρα που οι άνθρωποι στη Λιβύη έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας. Υπάρχει άμεση ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού και είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιατρικές υποδομές", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.