ΚΟΣΜΟΣ

Σε αναμονή ο Καναδάς για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στη Λιβύη

Σε αναμονή ο Καναδάς για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στη Λιβύη
Την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αναμένει ο Καναδάς...

Την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αναμένει ο Καναδάς, για να δει την εξέλιξη της συμμετοχής της χώρας στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.

Ο Καναδός υπουργός Άμυνας, Πίτερ Μακέι, δήλωσε ότι είναι ακόμη νωρίς για να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί η συμμετοχή του Καναδά.

Τέσσερα μαχητικά CF-18 και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού CC-150 Polaris πλαισίωσαν από την Παρασκευή τις αεροπορικές επιδρομές τις οποίες ξεκίνησαν η Γαλλία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Η πολεμική φρεγάτα HMCS Charlottetown πλέει προς την περιοχή για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Λίβυους. Ακόμη 6 μαχητικά CF-18 βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν μέρος στη συμμαχική επέμβαση αν κριθεί αναγκαίο.

Παρότι τα αεροπλάνα του καναδικού στρατού δεν συμμετείχαν σε επιθέσεις ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως οι παράμετροι της επιχείρησης μπορεί να αλλάξουν και η καναδική συμμετοχή να εξελιχθεί διαφορετικά.

«Εάν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες και τα κράτη-μέλη την εγκρίνουν, η αποστολή του ΝΑΤΟ θα αλλάξει. Η νέα αποστολή ίσως περιλαμβάνει όχι μόνο μαχητικά αεροπλάνα στη ζώνη εκεχειρίας αλλά και πολεμικά πλοία τα οποία θα συμμετάσχουν ενεργά στην επέμβαση», δήλωσε ο Καναδός υπουργός.