ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη συνοριοφύλακας για τη δολοφονία δύο Παλαιστινίων

Συνελήφθη συνοριοφύλακας για τη δολοφονία δύο Παλαιστινίων

Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/11) έναν συνοριοφύλακα, ο οποίος φέρεται πως πυροβόλησε και σκότωσε δύο Παλαιστινίους τον περασμένο Μάιο.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, ο Ναντίμ Σιάμ Ναγουάρα 17 ετών και ο Μοχάμαντ Μαχμούντ Οντέχ Αμπού Νταχέρ 16 ετών, πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό σημείο ελέγχου έξω από την κεντρική πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Κάμερες ασφαλείας, που ήταν τοποθετημένες στο σημείο, κατέγραψαν το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες. Σε όλα τα βίντεο τα οποία εξέτασαν οι αρχές φαίνονται οι δύο νεαροί άνδρες να περπατούν, χωρίς να προκαλούν και στη συνέχεια να πέφτουν στο έδαφος. Τα βίντεο αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή των Παλαιστινίων, ενώ ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έκανε έκκληση για διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Αρχικά η ισραηλινή πλευρά είχε εκφράσει τις υποψίες της ότι τα εν λόγω πλάνα ήταν σκηνοθετημένα, ωστόσο περαιτέρω έρευνες έδειξαν το αντίθετο. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ιατροδικαστές, την εποπτεία της οποίας είχαν διεθνείς παρατηρητές, διαψεύστηκαν οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου ότι είχε πυροβολήσει τους δύο άνδρες με σφαίρες καουτσούκ.

Ο συνοριοφύλακας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, κατηγορείται ότι άλλαξε τις σφαίρες καουτσούκ με αληθινές, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι.

Οι γονείς του αστυνομικού, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Channel 2, εξέφρασαν την οργή τους για τη σύλληψη του γιου τους, λέγοντας ότι αισθάνονται προδομένοι από τις ισραηλινές αρχές, «απογοητευμένοι» και «συντετριμμένοι».

Σχετικές ειδήσεις