Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Εγκλωβισμένοι και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό

Newsbomb

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τις κατοικίες τους που κατέρρευσαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης 6,8 βαθμών στην κεντρική Ιαπωνία.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, ή τσουνάμι, μετά το σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο, σε απόσταση 180 χλμ. από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κατοικίες που κατέρρευσαν στο χωριό Χακούμπα, θέρετρο για σκι στη νομαρχία Ναγκάνο, ενώ τουλάχιστον 10 πολίτες τραυματίστηκαν.

Τα σωστικά συνεργεία αφού διέσωσαν έναν από αυτούς, καταβάλλουν πλέον προσπάθειες να βρουν και τους υπόλοιπους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μια ομάδα του στρατού εστάλη στην περιοχή σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και μονάδες των ένοπλων δυνάμεων.

Στο μεταξύ, τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στην περιοχή μπορεί να ανεστάλησαν προσωρινά, ωστόσο επαναλήφθηκαν λίγη ώρα αργότερα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με εκπρόσωπο της μονάδας - δεν αναφέρθηκε καμιά δυσλειτουργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβα της Tokyo Electric Power Co (TEPCO), που βρίσκεται στην περιοχή. Παρόλα αυτά γίνονται έλεγχοι στις εγκαταστάσεις, όπου όλοι οι αντιδραστήρες παραμένουν αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.