ΚΟΣΜΟΣ

Θα σκότωνε ξανά τον Μπράουν ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Θα σκότωνε ξανά τον Μπράουν ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Τίποτα… διαφορετικό θα έκανε ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο, Μάικλ Μπράουν, τον περασμένο Αύγουστο στο Φέργκιουσον, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αμέσως μετά την ανακοίνωση της «αθωωτικής»απόφασης του σώματος των ενόρκων.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον ελληνικής καταγωγής και πρώην Δημοκρατικό πολιτικό Τζορτζ Στεφανόπουλο, ότι δεν εκτέλεσε το νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά φοβήθηκε για τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν. «Απλώς έκανα τη δουλειά μου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο αστυνομικός σημείωσε πάντως ότι λυπάται για την απώλεια της ζωής του νεαρού, τονίζοντας ωστόσο ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του.

Ο Ουίλσον εξήγησε τέλος ότι ο Μπράουν έβαλε το χέρι του μέσα στο περιπολικό, προσπαθώντας να αρπάξει το όπλο του, ενώ λίγο μετά έτρεξε εναντίον του. Κάτι που, όπως υποστήριξε, τον έκανε να αισθανθεί ότι έπρεπε να τον πυροβολήσει…

Την ίδια ώρα πάντως, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Φέργκιουσον, Τζέιμς Νόουλς, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το μέλλον του Ουίλσον στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο 28χρονος πληρώνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία από τις 9 Αυγούστου, όταν και σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας,.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Νόουλς κατήγγειλε επίσης πως η Εθνοφρουρά δεν αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα στην πόλη, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας (24/11).

«Η απόφαση να καθυστερήσει η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Ζητάμε από τον κυβερνήτη να θέσει στη διάθεσή μας και να αναπτύξει όλους τους απαραίτητους πόρους για να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή περιουσιών και να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές στο Φέργκιουσον», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις