ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 63 νεκροί από τις νέες αεροπορικές επιδρομές

Συρία: 63 νεκροί από τις νέες αεροπορικές επιδρομές

Στους 63 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, οι μισοί εξ αυτών άμαχοι, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε την Τρίτη (25/11/2014) η συριακή πολεμική αεροπορία εναντίον της πόλης Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα (26/11/2014) το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου το οποίο έχει έδρα τη Βρετανία, δήλωσε ότι 10 πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν την πόλη Ράκα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των επιδρομών πραγματοποιήθηκε στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Τουλάχιστον 36 εκ του συνολικού αριθμού των νεκρών ήταν άμαχοι. Όσον αφορά τους υπολοίπους δεν είμαστε σε θέση ακόμα να γνωρίζουμε εάν πρόκειται μαχητές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ράκα είναι η μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας που τελεί υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών σουνιτών ανταρτών, μετά την εμφάνισή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία την άνοιξη του 2013. Η πόλη αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης.

Η συριακή κυβέρνηση διεξάγει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της πόλης αυτής και άλλων θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία τους τελευταίους μήνες, όμως σύμφωνα με τους αντάρτες η πλειονότητα των θυμάτων των επιδρομών είναι άμαχοι.

Σχετικές ειδήσεις