ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η επίθεση στη Sony

ΗΠΑ: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η επίθεση στη Sony

Ως σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας αντιμετωπίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι την επίθεση από χάκερς που δέχθηκε η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία μάλιστα προστίθεται ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει τις επιλογές για μια πιθανή απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι χάκερς είχαν προειδοποιήσει την κινηματογραφική εταιρεία ότι θα προχωρούσαν σε κυβερνοεπιθέσεις εάν δεν ακύρωνε την προβολή της ταινίας «Interview», μιας κωμωδίας, η οποία αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανών που έχουν προσληφθεί από την CIA, με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν. Ως εκ τούτου, η Sony ακύρωσε μάλιστα τη διανομή της ταινίας για την προγραμματισμένη προβολή της την 25η Δεκεμβρίου.

«Αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα εθνικής ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από επαγγελματίες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Βόρεια Κορέα. Επιβεβαίωσε πάντως πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση…

Σχετικές ειδήσεις