ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Δολοφόνησαν χριστιανούς και απήγαγαν την κόρη τους

Λιβύη: Δολοφόνησαν χριστιανούς και απήγαγαν την κόρη τους

Δολοφονημένοι στο σπίτι τους, στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, βρέθηκαν δύο χριστιανοί: ένας Αιγύπτιος γιατρός και η σύζυγός του, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως οι δράστες απήγαγαν ακολούθως τη 18χρονη κόρη τους.

«Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν σήμερα το χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του, στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη», σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου.

«Οι δολοφόνοι στη συνέχεια απήγαγαν την κόρη τους, ηλικίας 18 ετών, ενώ εγκατέλειψαν 2 μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μάγκντι Σόμπι Τούφικ, δεν πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα, αλλά κυρίως για μια ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα καθώς τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα. «Τα χρήματα που ανήκαν (στο γιατρό) και βρίσκονταν σε ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος, όπως και τα κοσμήματα της συζύγου του δεν είχαν πειραχτεί», τόνισε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι περιοχές της ανατολικής Λιβύης αποτελούν θέατρο παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον Χριστιανών Κοπτών, όπως και χριστιανών ξένων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι την 24η Φεβρουαρίου οι σοροί 7 Αιγυπτίων Χριστιανών που σκοτώθηκαν σε επίθεση με όπλο είχαν ανακαλυφθεί κοντά στη Βεγγάζη…

Σχετικές ειδήσεις