ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Τζιχαντιστές του ΙΚ αποκεφαλίζουν με χατζάρα νεαρό άνδρα

Φρίκη: Τζιχαντιστές του ΙΚ αποκεφαλίζουν με χατζάρα νεαρό άνδρα

Διεθνή αποτροπιασμό προκαλεί νέο, φρικιαστικό βίντεο με αποκεφαλισμό νέου άνδρα από το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή Αλ Σαντάντι, στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Στη μέση του δρόμου, οι «δήμιοί» του του πατούν το κεφάλι κάτω στην άσφαλτο, τρεις άνδρες τον κρατούν χειροπόδαρα για να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος ουρλιάζει για τη ζωή του. Γύρω κόσμος κοιτάζει το «θέαμα», ανήμπορος να κάνει το παραμικρό.

Τελικά, όταν πια το θύμα έχει ακινητοποιηθεί πλήρως, ο άνθρωπος που κρατά την τεράστια λεπίδα, την κατεβάζει στο λαιμό του. Άγνωστο παραμένει το θανάσιμο αμάρτημα του θύματος.

Το νέο βίντεο έρχεται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση από τα Ηνωμένα Έθνη για αποτρόπαιες και απάνθρωπες ποινές που επιβάλλουν οι φανατικοί του Ισλαμικού Κράτους σε όσους δε συμμορφώνονται στις ακραίες επιταγές του νόμου της Σαρία.

Η οργάνωση των ακραίων Σουνιτών δίνει στη δημοσιότητα συχνά πυκνά βίντεο και φωτογραφίες με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, στραυρώσεις, λιθοβολισμούς ανδρών, γυναικών και νέων που κατηγορήθηκαν από μοιχεία και κατασκοπεία μέχρι εκτροφή περιστεριών και μουσική «προσβλητική» για το Ισλάμ.

Σχετικές ειδήσεις