ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ

Ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ζέλιου Ζέλεφ, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Μεγάλη απώλεια για τη Βουλγαρία και την παγκόσμια δημοκρατική κοινότητα, χαρακτήρισε ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, το θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας, Ζέλιου Ζέλεφ.

Σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τους συγγενείς και τους οικείους του Ζέλιου Ζέλεφ, ο οποίος πέθανε σήμερα αιφνιδίως σε ηλικία 79 ετών, ο κ. Πλέβνελιεφ υπογράμμισε ότι «με τη ζωή και το έργο του ο δρ. Ζέλιου Ζέλεφ εκίνησε την πορεία που συνεχίζουμε να ακολουθούμε σήμερα - του κράτους και τους έθνους που προχωρά με μεγαλύτερη σιγουριά στο μόνο δυνατό δρόμο για τους πολίτες της Βουλγαρίας - το δρόμο προς την εδραίωση μιας δημοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

«Είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Βουλγαρίας, ένα σύμβολο της ειρηνικής μετάβασης, της ανοχής, και της αναζήτησης εθνικής σύμπνοιας, ώστε όλοι μας - ως Βούλγαροι και Ευρωπαίοι - να έχουμε αξιοπρεπές μέλλον», επισημαίνει στη συλλυπητήρια επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.

«Κατανοώ ότι είναι αδύνατο να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να απαλύνουν τον πόνο από την απερίγραπτη απώλεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας και εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια εκ μέρους του βουλγαρικού έθνους.

Σχετικές ειδήσεις