ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ–ουν: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο

Κιμ Γιονγκ–ουν: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ξεκαθάρισε στη Δύση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, απαντώντας στη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, περί πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία του σχολίου, ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε την εξής δήλωση κατά τη διάρκεια ναυτικής και αεροπορικής άσκησης:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα λυσσασμένα σκυλιά που γαυγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας "αλλαγές" στο σοσιαλιστικό κίνημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή».

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο».

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σχολιάσει ότι η Βόρεια Κορέα είναι «η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις αλλά θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει όταν διεισδύσει το Ίντερνετ σε αυτή».

Σχετικές ειδήσεις