Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Διπλή τρομοκρατική επίθεση με δύο νεκρούς στην Κοπεγχάγη (vid)

Newsbomb

Σε κατάσταση σοκ και υπό καθεστώς τρόμου βρίσκεται η Κοπεγχάγη τις τελευταίες ώρες. Μετά από την επίθεση σε εκδήλωση για το Ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης, όπου χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή, το απόγευμα του Σαββάτου (14/02), ακολούθησε δεύτερο «χτύπημα» σε συναγωγή με ακόμη έναν νεκρό, ενώ τα ξημερώματα η αστυνομία άνοιξε πυρ κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό με στόχο έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και λίγη ώρα αργότερα, κατέληξε.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε συναγωγή στην οδό Κρισαλγκαντέ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας όταν ένοπλος άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Ο νεκρός φέρεται να δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και να πέθανε στο σημείο, ενώ τα τραύματα των αστυνομικών είναι ελαφρύτερα, στα χέρια και τα πόδια. Ο ένοπλος φέρεται να διέφυγε ξανά.

Αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι άνδρες της πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα άτομο κοντά σε ένα σταθμό τρένου στο Νόρεμπρο, αλλά δεν είναι άμεσα σαφές εάν συνδέεται το συμβάν με τις επιθέσεις. Όπως ανακοινώθηκε, «του έκαναν σήμα να σταματήσει, αυτός άνοιξε πυρ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν».

Το σημείο της δεύτερης επίθεσης απέχει περίπου 5 χλμ. από την πρώτη, που έγινε ώρες πριν σε καφετέρια όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση για την βλασφημία, παρόντος του Λαρς Βιλκς, σκιτσογράφου που έχει επικηρυχθεί από ισλαμιστές για σκίτσα του Μωάμεθ. Εκεί, ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση σημειώθηκε όταν ένας άνδρας, του οποίου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει, σκότωσε έναν άνθρωπο σε πολιτιστικό κέντρο στην Κοπεγχάγη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για το Ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης.

Η φωτογραφία με τον ύποπτο, έχει ληφθεί λίγο αφότου εγκατέλειψε το όχημα με το οποίο διέφυγε από το σημείο που άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον 40χρονο και τραυματίζοντας τους τρεις αστυνομικούς.

DRASTIS

Σε αυτή εμφανίζεται ο δράστης με ένα σκούρο μπουφάν και σκούφο ή κουκούλα και κρατώντας ένα μαύρο σακίδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οπλισμένος με μαύρο υποπολυβόλο.

Κοπεγχάγη: Εβραίος ο νεκρός στη συναγωγή

Εβραίος ήταν ο άνδρας που το βράδυ του Σαββάτου (14/02) έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστου στην Κοπεγχάγη.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, του Εβραϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας των Σκανδιναβικών Χωρών, Μίκαελ Γκέλβαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μία τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη εντός της συναγωγής τη στιγμή της επίθεσης και ότι ο «νεαρός άνδρας» που σκοτώθηκε από τα πυρά, ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη των εισόδων του κτιρίου.

Κοπεγχάγη: Οι Αρχές πιθανολογούν ότι ο νεκρός ύποπτος ήταν ο δράστης

Την εκτίμηση ότι ο άνδρας που έπεσε νεκρός το πρωί της Κυριακής σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στη συνοικία Νορέμπρο, είναι και ο δράστης των δύο επιθέσεων που συγκλόνισαν την Κοπεγχάγη και έγιναν αιτία να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματιστούν άλλα πέντε.

Την είδηση αυτή μετέδωσαν τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο όσο και το Reuters, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές. Οι Αρχές της Δανίας θεωρούν ουσιαστικά και άφησαν να εννοηθεί ότι δεν έχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι υπάρχουν κι άλλοι ύποπτοι.