ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι

Δύο διερχόμενοι πολίτες και η γυναίκα που συνόδευε τη βομβίστρια αυτοκτονίας έχασαν τη ζωή τους, όταν η καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα), «όταν δύο γυναίκες με χιτζάμπ αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν σε ένα όχημα εταιρείας μεταφορών αλλά ο οδηγός αρνήθηκε» να τις επιβιβάσει, είπε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ενώ το όχημα απομακρυνόταν «τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη η μία από αυτές εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια, η συνεργός της και δύο διερχόμενοι», είπε ένας κάτοικος του χωριού Ενγκάμντου, ο Σάρου Χάσαν.

Μετά την έκρηξη, οι κάτοικοι του χωριού κλείστηκαν στα σπίτια τους αφήνοντας τις τέσσερις σορούς να κείτονται στον δρόμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μέσα σε μια εβδομάδα σχεδόν 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις οι οποίες αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, και είχαν στόχο κυρίως σταθμούς λεωφορείων στη βόρεια και στην κεντρική Νιγηρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις