ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε δύσκολη θέση ο Γκρουέφσκι

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σε δύσκολη θέση ο Γκρουέφσκι

Η κυβέρνηση των Σκοπίων βρίσκεται στη δίνη μίας βαθιάς πολιτικής κρίσης που εκδηλώθηκε αρχικά, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα τον Απρίλιο του 2014 και λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, είχε καταγγείλει την Τετάρτη (25/2) ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, επικεφαλής των οποίων είναι ο Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του Ν. Γκρούεφσκι), παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω τουλάχιστον 100 δημοσιογράφων στη χώρα, που εργάζονται τόσο σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης όσο και σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζάεβ δήλωσε ότι ο σχηματισμός μίας μεταβατικής κυβέρνησης στα Σκόπια, η οποία θα διοργανώσει «τίμιες και δημοκρατικές εκλογές», αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την πολιτική κρίση στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης και προκήρυξης πρόωρων εκλογών στη χώρα.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, διότι δεν αποδεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς από ανθρώπους που δεν επιλέγουν μέσα και συνεργάζονται με ξένες μυστικές υπηρεσίες για να επιτύχουν τους στόχους τους» σημείωσε ο Γκρούεφσκι.

Σχετικές ειδήσεις