ΚΟΣΜΟΣ

Αθώωσαν παιδόφιλο επειδή η 13χρονη έδειχνε «ανεπτυγμένη»

Αθώωσαν παιδόφιλο επειδή η 13χρονη έδειχνε «ανεπτυγμένη»

Σοκ προκαλεί η υπόθεση του βιασμού μιας ανήλικης από τη Σουηδία.

Η 13χρονη γνώρισε έναν 27χρονο σε πάρκο της Στοκχόλμης, καθώς είχε φύγει από το σπίτι των θετών γονιών της.

Καθώς το κορίτσι δεν είχε λεφτά, κινητό, ή κάποιο άλλο μέρος για να μείνει, ο 27χρονος βρήκε την ευκαιρία και την προσκάλεσε στο σπίτι του «για ένα ποτό», σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα.

Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά.

Όταν οι αρχές τον συνέλαβαν, ο άνδρας αρνήθηκε ότι το κορίτσι είχε πάει στο σπίτι του. Ωστόσο, αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σεξουαλική επαφή, όταν βρέθηκαν ίχνη σπέρματος στο εσώρουχο της έφηβης.

Η Δικαιοσύνη του απήγγειλε κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικο που ισχύει για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών στη Σουηδία. Ωστόσο, ο νόμος προϋποθέτει, ο κατηγορούμενος να ξέρει, ή να έχει σοβαρές υποψίες πως το θύμα, είναι κάτω από αυτό το όριο.

Τελικά, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 27χρονου, ότι δεν γνώριζε την πραγματική ηλικία της έφηβης, και τον αθώωσε. Μάλιστα ο άνδρας υποστήριξε μάλιστα ότι έμοιαζε πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία.

Ο συνήγορος της κοπέλας, δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι σκοπεύει να φτάσει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας και να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις. «Οι δικαστές διαβάζουν εφημερίδες, συνεπώς κάποιος ίσως αντιληφθεί πως υπάρχουν παρατυπίες εδώ» είπε.

Σχετικές ειδήσεις