ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροπλάνου: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά (video)

Πτώση αεροπλάνου: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά (video)

Ο εντοπισμός του ενός από τα δύο μαύρα κουτιά στην τεράστια και δύσβατη περιοχή των γαλλικών Άλπεων πιστεύεται πως θα δώσει απαντήσεις στο μυστήριο της συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings που παρέσυρε στο θάνατο και τους 150 επιβάτες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ LUFTHANSA ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι πρώτες εικόνες που εμφανίζουν τα συντρίμμια διασκορπισμένα σε μία ακτίνα τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων, στην περιοχή των γαλλικών Άλπεων όπου συνετρίβη το Airbus.

Όπως αποκαλύπτει, πάντως, η Daily Mail, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπλοϊας (EASA), είχε εκδώσει επείγουσα προειδοποίηση για ανάλογο περιστατικό σε πτήση του περασμένου Νοεμβρίου: Ένα Airbus A321 της αδερφής εταιρείας της Germanwings, της Lufthansa έκανε ανεξέλεγκτη βουτιά τεσσάρων χιλιάδων ποδών σε ένα λεπτό, πετώντας βορείως της Παμπλόνα, στην Ισπανία.

Το αεροσκάφος της Lufthansa που μετέφερε 109 επιβάτες και εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπιλμπάο προς το Μόναχο, είχε χάσει απότομα ύψος, πέφτωντας από τα 31.000 στα 28.000 πόδια μέσα σε ένα λεπτό.

Σε εκείνη την περίπτωση, η αεροπορική τραγωδία αποσοβήθηκε, με τους πιλότους να συνειδητοποιούν πως τα συστήματα του αεροσκάφους παρείχαν λάθος στοιχεία και να απενεργοποιούν εγκαίρως τους υπολογιστές, κατορθώνοντας να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους στα 28.000 πόδια.