ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Τουρκία – Άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα που κρατείται όμηρος

Θρίλερ στην Τουρκία – Άγνωστη η τύχη του εισαγγελέα που κρατείται όμηρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της ομηρίας Τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας του Μπερκίν Ελβάν - Στις διαπραγματεύεσεις ο πατέρας του άτυχου νέου – Με στο σταγονόμετρο οι πληροφορίες.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κρατά ένα όπλο στον κρόταφο του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ και με το άλλο χέρι του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι.

Οι δράστες, με ανάρτησή τους στο Twitter, έδωσαν αρχικά προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ειδάλλως, όπως είπαν, θα σκότωναν τον εισαγγελέα.

eisaggeleas

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου, άγνωστη παραμένει η τύχη του Τούρκου εισαγγελέα. Η μετάδοση των πληροφοριών απαγορεύτηκε στα τουρκικά μέσα κι, έτσι, η ροή πληροφοριών γίνεται μετ'εμποδίων.

Νωρίτερα, και αφότου η διορία που είχαν δώσει οι απαγωγείς, είχε εκπνεύσει, μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο πυροβολισμούς που ακούστηκαν από το δικαστήριο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πατέρας του Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος είχε χτυπηθεί από θραύσμα δακρυγόνου, σε διαδηλώσεις του 2013 και μετά από περίπου ένα χρόνο σε κωματώδη κατάσταση, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, λέγεται πως συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους δράστες, στους οποίους καλεί να αφήσουν ελεύθερο τον εισαγγελέα.

Λίγο νωρίτερα, ο Σαμί Ελβάν είχε κάνει έκκληση για αναίμακτη λήξη στην ομηρία.«Ο γιος μου είναι νεκρός. Δε θέλω να χυθεί άλλο αίμα, δε θέλω άλλες μάνες να κλάψουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, αξιώνοντας μία δίκαιη δίκη για τον 15χρονο γιο του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν περικυκλώσει και εκκενώσει το κτίριο. Αποκλεισμένοι είναι και οι γύρω δρόμοι.

eidikes dynameis

Τα μέλη της οργάνωσης απαιτούν να εμφανιστούν οι αστυνομικοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και να απολογηθούν δημόσια, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.

special forces

Νωρίτερα, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομηρία, σε ένδειξη στήριξης στους απαγωγείς, φωνάζοντας το σύνθημα "Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος". Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλοί συνελήφθησαν.

diamartyria 2
diamartyria

Ο 15χρονος Μερκίν Ελβάν, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι τον Ιούνιο του 2013, ενώ είχε βγει για να αγοράσει ψωμί εν μέσω επιχείρησης της αστυνομίας για τη διάλυση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη.

belkin

Ο θάνατός του, την 11η Μαρτίου 2014, αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί 269 ημέρες, προκάλεσε μαζικές, αυθόρμητες διαδηλώσεις στους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να στρέφονται κατά της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικές ειδήσεις