ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κτηνωδία του ΙΚ: Τζιχαντιστές βίασαν και άφησαν έγκυο εννιάχρονη Γιαζίντι

Νέα κτηνωδία του ΙΚ: Τζιχαντιστές βίασαν και άφησαν έγκυο εννιάχρονη Γιαζίντι

Σοκ: Εννιάχρονη – σκλάβα του σεξ βιάστηκε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και κυοφορεί το παιδί ενός από τους βιαστές της.

Η εννιάχρονη είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ως σκλάβα του σεξ. Σύμφωνα με μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στην περιοχή, η εννιάχρονη βιαζόταν κατ'εξακολούθηση από δέκα μαχητές, για περίπου ένα χρόνο, όσο δηλαδή βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων της.

Η εννιάχρονη κυοφορεί, τώρα, το παιδί ενός από τους βιαστές της ενώ, όπως εκτιμούν οι γιατροί που την παρακολουθούν, το κορίτσι έχει υποστεί τέτοια ψυχολογική και σωματική βία, ώστε τόσο η εγκυμοσύνη όσο και ο ίδιος ο τοκετός ίσως αποβούν μοιραία για τη ζωή της.

«Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από όχι λιγότερους από δέκα άνδρες. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου ή καμικάζι αυτοκτονίας και τους δόθηκε ως ''επιβράβευση''», λέει ο Γιουσίφ Νταούντ, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης με έδρα τον Καναδά και προσθέτει: «Το κορίτσι είναι τόσο νέο που είναι πιθανό να πεθάνει κατά τη διάρκεια του τοκετού. Είναι σε τραγική κατάσταση. Ακόμη και η καισαρική ίσως αποβεί μοιραία».

Κουρδική ανθρωπιστική οργάνωση έσωσε την εννιάχρονη, την φροντίδα της οποίας έχει αναλάβει ιατρική ομάδα στη Γερμανία.

Η νέα κτηνωδία είναι η τελευταία στη μακρά λίστα των όσων διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος σε βάρος της κουρδικής, θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι που εδώ και καιρό τελεί υπό διωγμό.

Σχετικές ειδήσεις