ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερος Έλληνας στο Νεπάλ (photos)

Και δεύτερος Έλληνας στο Νεπάλ (photos)

Ένας ακόμη Ελληνας με καταγωγή από την Κρήτη βρίσκεται στο Νεπάλ. Είναι ο Μιχάλης Μαρουλάκης με έδρα το Κατμαντού. Είναι καλά στην υγεία του, όπως και η Κλειώ Ρουσσομουστακάκη η οποία πριν από μερικές ώρες έδωσε σημάδια ζωής.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Οι φωτογραφίες που ταξιδεύουν από το Νεπάλ σε όλο τον κόσμο, μετά τον καταστροφικό σεισμό, είναι συγκλονιστικές.

Η Κλειώ Ρουσσομουστακάκη δίδασκε εθελοντικά μαθήματα σε παιδιά στο Νεπάλ και ο Μιχάλης Μαρουλάκης επίσης έμενε καιρό στο Κατμαντού. Λίγες ώρες μετά τον σεισμό ανέβασε στο προφίλ του στο FB μία φωτογραφία από την πλατεία Durbar στο Κατμαντού σημειώνοντας: «... ίδια, ίδια, αλλά τόσο διαφορετική».

Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και το αεροδρόμιο είναι προς το παρόν κλειστό. Τις τελευταίες ώρες, συγγενείς ανθρώπων που είχαν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές ή έμεναν εκεί, έχουν στήσει ένα δίκτυο ενημέρωσης μέσω Social Media και ανταλλάσσουν πληροφορίες για τους δικούς τους.

Κάτοικος στο Κατμαντού, ο Ang Tshering Lama καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση των πληγέντων από τους υπεύθυνους γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων στην περιοχή: «Πήγα να τους παρακαλέσω να αφήσουν τους ανθρώπους να μείνουν στο "ανοιχτό πράσινο γκαζόν" τους, αλλά δεν το επέστρεψαν. Μόνον σε λίγους πλούσιους και κάποιους Δυτικούς έχει επιτραπεί αυτήν την στιγμή η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου!».

Το συγκινητικό είναι ότι άνθρωποι που είχαν προγραμματίσει να φύγουν τις τελευταίες ώρες –ακόμη και αν ξεπεραστούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο- ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να μείνουν εκεί για να βοηθήσουν.

Σχετικές ειδήσεις