ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 14 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Κίνα: 14 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις εστίες τους λόγω του τυφώνα Σουντελόρ που έπληξε την Κυριακή την ανατολική ακτή της Κίνας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις αρχές στην επαρχία Ζεγιάνγκ, τα θύματα του τυφώνα παρασύρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών ή θάφτηκαν κάτω από κατεστραμμένα σπίτια. Η τύχη άλλων τεσσάρων ανθρώπων αγνοείται.

Ο τυφώνας Σουντελόρ ανάγκασε περισσότερους από 188.4000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Ζεγιάνγκ και 320.000 στη γειτονική Φουτζιάν. Περισσότερες από 530 πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς και 191 δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ο τυφώνας σκότωσε έξι ανθρώπους στην Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο, στη συνέχεια διέσχισε τα Στενά της Ταϊβάν και έπληξε την επαρχία Φουτζιάν στην ενδοχώρα της Κίνας αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Κατευθύνθηκε στις γειτονικές Ζεζιάνγκ και Γιανγκτσί την Κυριακή, ενώ ο ιστότοπος Tropical Storm Risk υποβάθμισε τον Σουντελόρ σε τροπική καταιγίδα καθώς κινείτο προς την ενδοχώρα.

Σχετικές ειδήσεις