ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες ανακατέλαβαν το χωριό Ατσχάν

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες ανακατέλαβαν το χωριό Ατσχάν

Οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών ανακατέλαβαν σήμερα το χωριό Ατσχάν και περικύκλωσαν περιοχές στη δυτική Συρία, συνεχίζοντας να απωθούν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Οι ανταρτικές οργανώσεις ανακατέλαβαν έτσι όλες τις περιοχές που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του πριν από έναν μήνα ο συριακός στρατός στην κεντρική επαρχία Χάμα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Μαχητές της ισχυρής οργάνωσης Αχραρ αλ-Σαμ μαζί με άλλες οργανώσεις ισλαμιστών και ανταρτών κατέλαβαν σήμερα το πρωί την Ατσχάν και άλλες γειτονικές περιοχές", έπειτα από σφοδρές μάχες τη νύχτα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Ατσχάν στις 10 Οκτωβρίου.

Δεκαέξι μέλη του συριακού στρατού και φιλοκυβερνητικών οργανώσεων και τουλάχιστον επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις τελευταίες μάχες, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

"Όλες οι νίκες που κατήγαγαν οι κυβερνητικές δυνάμεις και με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στην περιοχή χάθηκαν. Είναι μια αποτυχία" για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε ο Ραχμάν.

Χθες οι ισλαμιστές ανακατέλαβαν το Ταλ Σάκε, στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ημέρα, ο στρατός έχασε τον έλεγχο της Μόρεκ, της μοναδικής περιοχής που τελούσε υπό τον έλεγχο του στρατού πάνω στη σημαντική λεωφόρο που συνδέει το Χαλέπι και τη Χάμα έπειτα από μάχες με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Τζουντ αλ-Ακσα.

Μάχες διεξάγονταν σήμερα στις περιοχές κοντά στη Μάαν, νοτίως της Ατσχάν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.