ΚΟΣΜΟΣ

Ανελέητο το «σφυροκόπημα» της Ρωσίας στη Συρία – Σε θέση μάχης S-400 (video)

Ανελέητο το «σφυροκόπημα» της Ρωσίας στη Συρία – Σε θέση μάχης S-400 (video)

Περισσότερες από 130 αεροπορικές επιθέσεις, πλήττοντας 449 «τρομοκρατικούς» στόχους, εξαπέλυσε τις τελευταίες τρεις μέρες στη Συρία η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) της Ρωσίας.

«Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε 449 στόχους στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Ράκας και της Ντέιρ Εζόρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημειώνοντας πως όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που διεξήγαγαν τις επιδρομές, επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους.

Σημείωσε μάλιστα μεταξύ άλλων πως ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 εξαπέλυσε επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) στην επαρχία Ιντλίμπ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Κονασένκοφ, έπειτα από την έγκριση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια.

Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε πως έχουν εξουδετερωθεί όλες οι «τρομοκρατικές» ομάδες που μάχονται στην περιοχή όπου έπεσε με αλεξίπτωτο ο Ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16.

«Αμέσως αφότου ο πιλότος μας ήταν ασφαλής, η περιοχή στοχοθετήθηκε από μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμό του πυροβολικού των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για παρατεταμένη χρονική περίοδο», δήλωσε ο Κονασένκοφ, καταλήγοντας: «Τρομοκράτες και άλλες "μυστηριώδεις" ομάδες που δρούσαν σε αυτή την περιοχή εξουδετερώθηκαν»

Σχετικές ειδήσεις