ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις οι νεκροί από τη ρατσιστική επίθεση του «Σαμουράι» στο σχολείο της Σουηδίας

Τρεις οι νεκροί από τη ρατσιστική επίθεση του «Σαμουράι» στο σχολείο της Σουηδίας

Σε τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών της ρατσιστικής επίθεσης που πραγματοποίησε με σπαθί τον Οκτώβριο ένας μασκοφόρος σε σχολείο στη Σουηδία, μετά τον θάνατο ενός καθηγητή που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.

Ο σαραντάχρονος καθηγητής υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη στις 22 Οκτωβρίου από έναν 21χρονο, ο οποίος εισέβαλε σε σχολείο της συνοικίας Τρολχάταν, στην νοτιοδυτική Σουηδία, οπλισμένος με σπαθί, δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός Θορντ Χάραλντσον.

Κατά την επίθεσή του ο Άντον Λούντιν-Πέτερσον, ο οποίος φορούσε μια μάσκα του Νταρκ Βέιντερ και ένα γερμανικό κράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επιλέξει τα θύματά του με κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους.

Ο δράστης της επίθεσης τραυματίσθηκε από σφαίρες αστυνομικών και υπέκυψε την ίδια ημέρα στα τραύματά του. Η έρευνα έδειξε ότι επρόκειτο για έναν μάλλον μοναχικό νεαρό, ο οποίος ήταν θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ και του ναζισμού, και υποστήριζε το ακροδεξιό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας.
Τα άλλα δύο θύματα της επίθεσης ήταν άλλος ένας εκπαιδευτικός και ένας μαθητής, ξένης καταγωγής, όπως και ο καθηγητής που υπέκυψε την Τετάρτη.

Η άφιξη φέτος στην Σουηδία ενός πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων (μεταξύ των 140.000 και 190.000) συνοδεύεται από μια άνοδο της ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις και της εγκληματικότητας που έχει ρατσιστικά κίνητρα, κυρίως με δεκάδες εμπρησμούς κέντρων υποδοχής προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις