ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Συνελήφθησαν έξι Σύροι με κλεμμένα ελληνικά διαβατήρια

Αργεντινή: Συνελήφθησαν έξι Σύροι με κλεμμένα ελληνικά διαβατήρια

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν έξι Σύρους υπηκόους, που ταξίδεψαν στην χώρα χρησιμοποιώντας κλεμμένα διαβατήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε χθες (5/12) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, προσθέτοντας πως τα παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα πιθανώς να τα προμηθεύτηκαν στην Τουρκία.

Οι έξι Σύροι, ανάμεσα τους και ένας ανήλικος, συνελήφθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες την Παρασκευή, έπειτα από την άφιξη τους στο διεθνές αεροδρόμιο Εζείζα την Πέμπτη, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Οι συλληφθέντες ήταν άοπλοι και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες μόνο για την χρήση παράνομων παραχαραγμένων εγγράφων, ανέφερε ο ίδιος. Η ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, καθώς η Δευτέρα και η Τρίτη είναι δημόσιες αργίες στην Αργεντινή. Στον ανήλικο κρατούμενο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

«Δεν θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες, μέχρι την ακρόαση τους στο δικαστήριο», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν αποκάλυψε την χώρα προέλευσης της πτήσης των Σύρων.

«Είναι πολύ συνεργάσιμοι», πρόσθεσε.