ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται μόνον με την σκέψη!

Το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται μόνον με την σκέψη!

Συνέβη και αυτό! Κινέζοι ερευνητές παρουσίασαν ένα απίστευτο αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει!

Με μια ειδική μάσκα που φορά ο οδηγός στο κεφάλι του, στέλνει με το μυαλό του εντολές στο όχημα και το κινεί όπως κάθε άλλος οδηγός με τον παραδοσιακό τρόπο, φρένο, γκάζι και λεβιέ!

Δεν επεμβαίνουν χέρια ή πόδια, παρά μόνον η σκέψη του οδηγού.

Στην ειδική κάσκα περιλαμβάνονται 16 αισθητήρες που συλλαμβάνουν τα σήματα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος του οδηγού. Κατόπιν ένα λογισμικό αναλαμβάνει τη «μετάφραση»των σημάτων σε εντολές ελέγχου, οι οποίες στέλνονται στη συνέχεια, ασύρματα στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο υπάρχει ένα «μικρό» ελάττωμα: το αυτοκίνητο της… σκέψης, μπορεί να κινηθεί μόνον σε ευθεία και δεν μπορεί να στρίψει!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Νανκάι της πόλης Τιανζίν στη βορειοανατολική Κίνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ντουάν Φενγκ του Κολλεγίου Μηχανικών Υπολογιστών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor και δεν υπάρχουν -ακόμη τουλάχιστον- σχέδια για μαζική παραγωγή του.

Ο Φρενγκ, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος πως είναι θέμα χρόνου να συνδυασθεί η τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων τύπου Google με την τεχνολογία του νοητικού ελέγχου των αυτοκινήτων. Κίνητρο των κινέζων ερευνητών είναι να βοηθήσουν τα άτομα με κινητική αναπηρία να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο μόνο με το μυαλό τους.

Σχετικές ειδήσεις