ΚΟΣΜΟΣ

Η επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι επίθεση εναντίον της Ισπανίας!

Η επίθεση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι επίθεση εναντίον της Ισπανίας!

Σε θρίλερ εξελίσσονται τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια επίθεσης Ταλιμπάν εναντίον διπλωματικής συνοικίας στην Καμπούλ. Η κυβέρνηση της Ισπανίας υποστηρίζει πως η επίθεση είχε στόχο την πρεσβεία!

Η επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εναντίον της διπλωματικής συνοικίας της Καμπούλ «είναι μια επίθεση εναντίον της Ισπανίας», ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση.

«Αντιμετωπίζουμε μια τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια της οποίας απεβίωσαν δύο ισπανοί πολίτες και η οποία επέφερε ισχυρό πλήγμα στα συμφέροντά μας. Είναι κατά συνέπεια μια επίθεση εναντίον της Ισπανίας και εναντίον της συνεργασίας της στην ενίσχυση της δημοκρατίας στο Αφγανιστάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Από την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν επίσης και δύο Αφγανοί υπάλληλοι της Ισπανικής πρεσβείας.

Να επισημάνουμε πως την ευθύνη της επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ισχυριζόμενοι πως είχε στόχο έναν ξενώνα στον οποίο συχνάζουν ξένοι.

«Η έρευνα παραμένει ανοικτή και καμία υπόθεση δεν μπορεί να αποκλειστεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μαδρίτη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ισπανική κυβέρνηση, μια ανταλλαγή πυρών που κράτησε περισσότερο από μία ώρα σημειώθηκε στο εσωτερικό του συγκροτήματος της πρεσβείας, όπου κατάφεραν να εισέλθουν τρεις Ταλιμπάν, καθώς η πύλη στον περίβολο του κτιρίου καταστράφηκε από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά στην είσοδο.

Ο πρώτος ισπανός αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου γύρω στις 18:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Γκρίνουιτς). Ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε και υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης περιγράφει μια πολύ περίπλοκη κατάσταση στη διάρκεια "πολλών ωρών" για τα πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στη διπλωματική αντιπροσωπεία, που χρειάστηκε να καταφύγουν σε δύο μπούνκερ, περιμένοντας την απομάκρυνσή τους από αφγανικές ειδικές δυνάμεις και αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες.
Τελικά οι δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, διέψευσε πως η επίθεση είχε στόχο την πρεσβεία, διαβεβαιώνοντας ότι όλα πήγαιναν καλά.

Σχετικές ειδήσεις