ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλύψει τους Αμερικανούς, δικό της πρόβλημα!

Πούτιν: Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλύψει τους Αμερικανούς, δικό της πρόβλημα!

Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων στο πλαίσιο ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά ως «επιθετική» την πράξη κατάρριψης του ρώσικου μαχητικού και υποστήριξε πως μετά από αυτό: «Η Τουρκία έτρεξε να κρυφτεί πίσω από το ΝΑΤΟ».

Ξεκαθάρισε πως πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθούν, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας. «Δεν βλέπω καμία προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο», είπε ο πρόεδρος Πούτιν.

Αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους από τους Τούρκους, δήλωσε: «Αν ήταν ατύχημα, θα είχαν ζητήσει συγνώμη. Είναι εξοργιστικό!»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εμφανίστηκε με διάθεση να «καταπιεί» τα λόγια του. «Αν η τουρκική ηγεσία αποφάσισε να γλείψει τους Αμερικανούς σε κάποιο σημείο, δικό της πρόβλημα!», σχολίασε προκαλώντας αίσθηση στο ακροατήριο του.

«Πριν την κατάρριψη δεν είχαμε καμία αεράμυνα, πλέον έχουμε τους πυραύλους S-400» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πίστευαν ότι θα βάζαμε την ουρά στα σκέλια και θα τρέχαμε. Όχι, η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα. Αυξήσαμε την παρουσία μας στη Συρία και τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που έχουμε αναπτύξει εκεί. Δεν υπήρχε εκεί (σ.σ. στη Συρία) κανένα σύστημα αεράμυνας - τώρα υπάρχουν οι S-400. Αν προηγουμένως η Τουρκία παραβίαζε συνεχώς τον εναέριο χώρο της Συρίας, ας δοκιμάσει τώρα κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις