ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Σε αναμορφωτήριο ο ανήλικος που χτύπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό Ραχόι (pic)

Ισπανία: Σε αναμορφωτήριο ο ανήλικος που χτύπησε στο πρόσωπο τον πρωθυπουργό Ραχόι (pic)

Ο 17χρονος που γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, καταδικάστηκε την Πέμπτη (18/12) από δικαστήριο να εκτίσει ποινή κράτησης έξι μηνών σε ένα αναμορφωτήριο ανηλίκων.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης βρισκόταν στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στην Ποντεβέδρα, στη γενέτειρά του Γαλικία (βόρεια Ισπανία), που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της εκστρατείας του ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Ο νεαρός πλησίασε τον ανυποψίαστο Ραχόι και του κατάφερε ένα δυνατό κροσέ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του φύγουν τα γυαλιά, τα οποία έσπασαν. Τον έριξαν αμέσως στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν οι σωματοφύλακες του Ισπανού πρωθυπουργού.

Μετά το επεισόδιο, ο Ραχόι, χωρίς γυαλιά, με κόκκινα σημάδια στο αριστερό μέρος του προσώπου του, συνέχισε την περιοδεία του στους δρόμους της Ποντεβέδρα.

Δικαστήριο της Γαλικίας ανακοίνωσε ότι δράστης θα μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης ανηλίκων για «μια περίοδο έως και έξι μηνών», ενώ η διάρκεια της κράτησής του θα καθοριστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο Ραχόι συνέχισε την περιοδεία του κανονικά και έλαβε μέρος σε μια προεκλογική συγκέντρωση πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να τον αγγίζει στο αριστερό του μάγουλο.

rajoyai351

Σχετικές ειδήσεις