ΚΟΣΜΟΣ

Νέα διαδήλωση μίσους στην Γαλλία με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι Άραβες» (Vid)

Νέα διαδήλωση μίσους στην Γαλλία με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι Άραβες» (Vid)

Περίπου εκατό άνθρωποι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω οι Άραβες» και «Είναι το σπίτι μας», συγκεντρώθηκαν ξανά χθες στο Αιάκειο της Κορσικής, σε μια λαϊκή συνοικία όπου την ημέρα των Χριστουγέννων, την Παρασκευή, είχε λεηλατηθεί από όχλο μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής που φώναζαν αντιαραβικά συνθήματα, την ίδια στιγμή που έκαιγαν κοράνια που βρήκαν εντός της αιθούσης.

Κατά τη χθεσινή ακροδεξιά διαδήλωση ένας άνδρας έσπασε με πέτρες τις γυάλινες πόρτες εισόδου τριών κτιρίων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η διαδήλωση ωστόσο, για την οποία είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας, διαλύθηκε το απόγευμα χωρίς να σημειωθεί άλλο περιστατικό.

Το βράδυ ο νομάρχης της Κορσικής, Κριστόφ Μιρμάν, ζήτησε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μίσους, δεσμευόμενος ότι «αστυνομικοί θα είναι παρόντες σε όλες τις συνοικίες».

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται εν μέσω της έντασης που επικρατεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως επίσης και μετά τη νίκη των κορσικανών εθνικιστών στις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

«Κορσική: μετά την απαράδεκτη επίθεση στους πυροσβέστες, απαράδεκτη βεβήλωση ενός μουσουλμανικού χώρου προσευχής. Σεβασμός στον νόμο της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταγγέλλοντας τα επεισόδια.

Σχετικές ειδήσεις