ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανήλικος προφυλακίσθηκε για «εξύβριση» του Ερντογάν

Τουρκία: Ανήλικος προφυλακίσθηκε για «εξύβριση» του Ερντογάν

Ένας 17χρονος διώκεται κατηγορούμενος ότι «εξύβρισε» τον ισχυρό άνδρα της χώρας στο Facebook, καθώς «πλήττει την εικόνα» του αρχηγού του κράτους

Κατηγορίες για εξύβριση του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγγέλθηκαν από δικαστήριο της βορειοδυτικής Τουρκίας σε βάρος ενός 17χρονου, ο οποίος και προφυλακίσθηκε, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Ο ανήλικος, ο οποίος εργάζεται ως οικοδόμος συνελήφθη στην κατοικία του στο Τσορλού έπειτα από καταγγελία και εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου στην επαρχία Τεκιρντάγ, όπου και του απαγγέλθηκαν και επισήμως οι κατηγορίες σε βάρος του.

Ο 17χρονος κατηγορείται ότι εξύβρισε τον ισχυρό άνδρα της χώρας από το προφίλ του στο Facebook και διώκεται στο πλαίσιο του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί όποιον «πλήττει την εικόνα» του αρχηγού του κράτους με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία τον Αύγουστο του 2014, ο Ερντογάν έχει πολλαπλασιάσει τις διώξεις βάσει του αμφιλεγόμενου αυτού άρθρου που στοχοποιεί καλλιτέχνες, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες που διαφωνούν με τις πολιτικές του Τούρκου προέδρου.

Σχετικές ειδήσεις