ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ζητά ακόμη περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό από την Ευρώπη!

Η Τουρκία ζητά ακόμη περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό από την Ευρώπη!

Η Γερμανική εφημερίδα Die Welt, ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της πως η Άγκυρα ζητά περί τα 2 δισ., ευρώ περισσότερα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός της!

Η Άγκυρα φαίνεται ότι θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο… χορτάτο! Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ενώ δεν έχει κάνει τίποτα για το προσφυγικό, ζητάει τώρα ακόμη περισσότερα χρήματα από την Ευρώπη. Το αρχικό deal που είχε συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες, ήταν στα 3 δισ., αλλά η Τουρκία το ξανασκέφτηκε και ζητά συνολικά 5 δισ., ευρώ!

Για να πάρει, όμως, το πακέτο που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης», είχε δεσμευθεί πως θα προστατεύσει τα σύνορά της και με το αντάλλαγμα –φυσικά- ότι η ΕΕ θα επιταχύνει τις ενταξιακές διαδικασίες.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, εδώ και μερικές ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως το ποσό δεν επαρκεί και ότι το θεωρεί απλά ως ένδειξη της «πολιτικής βούλησης» της ΕΕ για την κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης!

Τι λέει η Frontex γι’ αυτό;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Frontex, Φραμπρίς Λετζιέρι: «Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες κάθε μέρα φθάνουν στην Ελλάδα δύο με τρεις χιλιάδες άνθρωποι». Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, ο Λετζιέρι επέκρινε την Τουρκία για την στάση της έναντι των διακινητών: «Η Τουρκία δεν έπρεπε να κάνει τόσο εύκολη τη ζωή στους διακινητές. Στο κάτω κάτω έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο έγκλημα»…

Σχετικές ειδήσεις