ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο Πολωνός «θαυμαστής» του Χάνιμπαλ Λέκτερ

Συνελήφθη ο Πολωνός «θαυμαστής» του Χάνιμπαλ Λέκτερ

Την αποκεφάλισε και μετέφερε το πτώμα της με ταξί στο δικό του σπίτι.

Ο 26χρονος Πολωνός Καγιετάν Ποζνάνσκι, που ήταν καταζητούμενος από τις ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μάλτα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολωνίας.

«Οι Πολωνοί αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του εδώ και μία εβδομάδα στη Γερμανία και κατόπιν στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι είχε πάρει το πλοίο για τη Μάλτα. Αφού τον εντόπισαν σε ένα ξενοδοχείο ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή του«, είπε ο Μπόροβιακ στο τηλεοπτικό κανάλι TVN24.

Ο Ποζνάνσκι, που είναι γιος εισαγγελέα, θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μιας 30χρονης καθηγήτριας ιταλικών μέσα στο διαμέρισμά της. Στη συνέχεια την αποκεφάλισε και μετέφερε το πτώμα της με ταξί στο δικό του σπίτι.

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει αδιευκρίνιστο.

Τα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας ανακάλυψαν ωστόσο ότι ο νεαρός, που εργάζεται σε μια βιβλιοθήκη, ήταν θαυμαστής του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του κανίβαλου ήρωα της «Σιωπής των Αμνών» και ότι παρέδιδε μαθήματα αρχαίας ποίησης εικονογραφώντας τα με μακάβριες φωτογραφίες.

Σχετικές ειδήσεις