ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε Τρίπολη και Σαμπράτα

Λιβύη: Αμερικανικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε Τρίπολη και Σαμπράτα

Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times που επικαλείται μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο δυτικής χώρας, μεταδίδει το Reuters - Aεροπορική επιδρομή και στη Σαμπράτα

Σύμφωνα με το δυτικό αξιωματούχο, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά αεροσκάφη εναντίον στρατοπέδου του Ισλαμικού Κράτους, όπου βρισκόταν Τυνήσιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και στη Σους.

Ο δυτικός αξιωματούχος κάνει λόγο για 30 νεκρούς, μέλη του ΙΚ, κατά την επιδρομή, ανάμεσά τους πολλοί τυνήσιοι τζιχαντιστές.

Παράλληλα, περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επιδρομή αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών εναντίον οικήματος όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, δήλωσαν Λίβυοι τοπικοί αξιωματούχοι. Παράλληλα, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν στρατόπεδο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά μελών του Ισλαμικού Κράτους σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι επλήγη ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ και ένας "υψηλής αξίας" στόχος.

Μεταξύ των στόχων των αεροπορικών επιδρομών περιλαμβανόταν ο Τυνήσιος Νουρεντίν Σουσάν, που εθεωρείτο ύποπτος για συμμετοχή στις δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, εξήγησε ο συνταγματάρχης Μαρκ Τσιντλ, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Πενταγώνου για την Αφρική.

"Αξιολογούμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης αυτής και θα δώσουμε επιπλέον πληροφορίες όπως και όταν θα κριθεί σκόπιμο", πρόσθεσε.
Στη Λιβύη, τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στόχος επιδρομής έγινε ένα οίκημα στην πόλη Σαμπράτα, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

"Στην επιδρομή σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και όλα τα θύματα βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Η μεγάλη πλειοψηφία των νεκρών είναι Τυνήσιοι, μάλλον μέλη του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο Χουσέιν αλ-Νταουάντι.

"Το πλήγμα ήταν εξαιρετικά ακριβές, πλήττοντας αποκλειστικά το οίκημα", δήλωσε αξιωματούχος της παράλληλης λιβυκής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το οίκημα είχε δύο ορόφους και, σύμφωνα με μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Σαμπράτα, εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη.
Σύμφωνα με τον Χουσέιν αλ-Νταουάντι, ένας από τους λίγους τραυματίες, ο οποίος ανακρίθηκε από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε ότι βρισκόταν στην περιοχή αυτή για στρατιωτική εκπαίδευση και ότι η οργάνωση που τους μετέφερε στη Σαμπράτα τους είχε δέσει τα μάτια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που επικαλέσθηκε δημοσίευμα των New York Times, που έκανε πρώτο λόγο για την επιχείρηση, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά αεροσκάφη εναντίον στρατοπέδου του Ισλαμικού Κράτους, όπου βρισκόταν ο Τυνήσιος Νουρεντίν Σουσάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, στο Μουσείο του Μπαρντό στην Τύνιδα και στη Σους.

Οι αρχές της Τυνησίας έχουν ανακοινώσει ότι οι τζιχαντιστές που έχουν πραγματοποιήσει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τυνησία έχουν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της Σαμπράτα.

Η πόλη Σαμπράτα τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών της Fajar Libya (Αυγή της Λιβύης).

Επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά μελών του Ισλαμικού Κράτους σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Μεταξύ των στόχων των αεροπορικών επιδρομών περιλαμβανόταν ο Τυνήσιος Νουρεντίν Σουσάν, που εθεωρείτο ύποπτος για συμμετοχή στις δύο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, εξήγησε ο συνταγματάρχης Μαρκ Τσιντλ, εκπρόσωπος της Διοίκησης του Πενταγώνου για την Αφρική
"Αξιολογούμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης αυτής και θα δώσουμε επιπλέον πληροφορίες όπως και όταν θα κριθεί σκόπιμο", πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις