ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Η «μουσική» από τη «σκοτεινή πλευρά της σελήνης» (vids)

NASA: Η «μουσική» από τη «σκοτεινή πλευρά της σελήνης» (vids)

Τι συνέβη όταν το Apollo 10 μπήκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης;

Στο φως έδωσε η NASA απόρρητες ηχογραφήσεις από την αποστολή του Apollo 10.

Το πλήρωμα του Apollo 10 που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το 1969, δυο μήνες πριν τη διάσημη προσγείωση του Νιλς Άρμστρονγκ, αποκαλύφθηκε τώρα ότι άκουσαν μια μυστηριώδη και ανεξήγητη «μουσική» στην αθέατη πλευρά της.

Η εκπομπή του Science Channel με τίτλο «NASA'S Unexplained Files», έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τη συνομιλία αυτή στην οποία αποκαλύπτεται πως όταν το σκάφος μπήκε στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, το πλήρωμα άρχισε να ακούει παράξενους και απροσδιόριστους θορύβους.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, στους διαλόγους που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, οι αστροναύτες εκφράζουν την έκπληξή τους την ώρα που ακούγονται οι ήχοι και καταγράφηκε και η απορία τους ως για το κατά πόσο πρέπει να αναφέρουν το περιστατικό.

«Το ακούτε αυτό; Αυτό το σφύριγμα...;» ακούγεται να λέει ο Γιουτζίν Σέρναν. «Είναι πραγματικά μια παράξενη μουσική», συνεχίζει ο αστροναύτης ενώ το διαστημόπλοιο βρίσκεται στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, σε ύψος 1.500 μέτρων και έχει χάσει κάθε επαφή με τη Γη.

Η NASA ωστόσο επιμένει ότι, όσο παράξενοι κι αν είναι οι ήχοι αυτοί, η προέλευσή τους δεν είναι εξωγήινη. Ένας μηχανικός της διαστημικής υπηρεσίας, που μίλησε στην εκπομπή, εξήγησε ότι «τα ραδιοσυστήματα των δύο σκαφών, του μητρικού και της σεληνακάτου, έκαναν παρεμβολές μεταξύ τους».

Η εξήγηση αυτή αμφισβητήθηκε από τον αστροναύτη Αλ Γουόρντεν, τον κυβερνήτη της αποστολής Apollo 15. Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή, είπε ότι «η λογική μου λέει ότι αν ηχογραφήθηκε κάτι εκεί πέρα, θα πρέπει να υπάρχει κάτι εκεί».

Σχετικές ειδήσεις