ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από κατάρρευση κτηρίου

Στο κτήριο, που βρισκόταν στην λαϊκή συνοικία Λέκι, στη χερσόνησο του Λάγκος, κατοικούσαν εργάτες και οι οικογένειές τους

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα υπό κατασκευή πενταόροφο κτήριο κατέρρευσε στο Λάγκος, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νιγηρίας.

Η κυβέρνηση της ομώνυμης πολιτείας ανέφερε πως το κτήριο κατέρρευσε την Τρίτη (08/03), καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν προσθέσει ορόφους στο οίκημα, παρά το ότι δεν είχαν άδεια από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές, σε ένα περιστατικό ενδεικτικό ενός κοινού προβλήματος στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου καταγράφεται συχνά αδυναμία εφαρμογής του νόμου.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 30 πτώματα και ο αριθμός των επιζώντων είναι ακόμη 13», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγε, από την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (ΝΕΜΑ).

Στο κτήριο, που βρισκόταν στην λαϊκή συνοικία Λέκι, στη χερσόνησο του Λάγκος, κατοικούσαν εργάτες και οι οικογένειες τους. «Αφού οι ιδιοκτήτες ολοκλήρωσαν τις εργασίες κατασκευής του κτηρίου, έπεσε βροχή και το κτήριο μετακινήθηκε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο εργολάβος της οικοδομής υποχρεούται να προσέλθει οικειοθελώς στην αστυνομία, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σύλληψης.

«Παράλληλα ανακαλύφθηκε ότι σε μια θρασύτατη πράξη απείθειας και ατιμωρησίας, οι ιδιοκτήτες του κτηρίου... αποσφράγισαν το κτήριο και συνέχισαν να χτίζουν πέραν του εγκεκριμένου αριθμού ορόφων», ανέφερε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Οι εργασίες είχαν ανασταλεί με απόφαση των αρχών τον Ιανουάριο. Διεξάγεται έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, σύμφωνα με τον Φαρινλόγε.

Σχετικές ειδήσεις