ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό δυστύχημα με φοιτητές Erasmus (photos+video)

Τραγικό δυστύχημα με φοιτητές Erasmus (photos+video)

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ισπανία με φοιτητές που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς.

Όπως αναφέρει η Independent, στο πούλμαν επέβαιναν 60 άτομα από τα οποία οι 50 ήταν φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus.

Το όχημα ξεκίνησε από τη Βαλένθια όπου οι φοιτητές συμμετείχαν στο φεστιβάλ «Las Fallas» και είχε ως προορισμό τη Βαρκελώνη.

Η θανατηφόρα σύγκρουση έγινε με αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή Freginals νότια της Ταραγόνα.

Spanishbuscrash

Τραγικός απολογισμός είναι να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών. Μάλιστα εντός του πούλμαν υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι άνθρωποι και περισσότεροι από 20 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν για τους απεγκλωβίσουν.

Στην περιοχή βρίσκονται και επτά ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο». Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός.

Σχετικές ειδήσεις