ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζον Κέρι στις Βρυξέλλες με στόχο τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του ISIS (Vid)

Ο Τζον Κέρι στις Βρυξέλλες με στόχο τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του ISIS (Vid)

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες για να προσφέρει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Βέλγιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που τον συνοδεύει.

Ο Κέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Βέλγο βασιλιά.

Ο Κέρι αναμένεται να εκφράσει κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Βέλγιο και θα επαναλάβει την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην έρευνα και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετέδωσε επίσης το Ρόιτερς.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται πολλοί Αμερικανοί που εργάζονται στις αμερικανικές αποστολές στην πόλη, στην οποία βρίσκονται οι έδρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δύο αμερικανοί και περίπου δέκα ακόμη βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες «υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη» που υπάρχει να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, υπογράμμισε χθες από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν προηγουμένως, ο Κέρι.

«Είμαι Βρυξελλιώτης»

«Είμαι Βρυξελλιώτης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη γαλλική και στη φλαμανδική γλώσσα κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα.

"Je suis Bruxellois", "Ik ben Brussel", ανέφερε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και προσέφερε την βοήθεια των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σχετικές ειδήσεις