ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ετοιμάζει κέντρα καταγραφής προσφύγων που επιστρέφουν από την Ελλάδα

Η Τουρκία ετοιμάζει κέντρα καταγραφής προσφύγων που επιστρέφουν από την Ελλάδα

Τα κέντρα αυτά δεν είναι καταυλισμοί προσφύγων, αλλά χώροι από τους οποίους αυτοί που καταγράφονται θα μπορούν στη συνέχεια να στέλνονται σε καταυλισμούς προσφύγων, το συντομότερο δυνατό

Στη δημιουργία δύο κέντρων καταγραφής για τους μετανάστες που πρόκειται να επιστραφούν στη χώρα από την Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας Ε.Ε. – Άγκυρας, ετοιμάζει η Τουρκία, ανακοίνωσαν το Σάββατο (02/04) αξιωματούχοι.

Τα κέντρα αυτά δεν είναι καταυλισμοί προσφύγων, αλλά χώροι από τους οποίους αυτοί που καταγράφονται θα μπορούν στη συνέχεια να στέλνονται σε καταυλισμούς προσφύγων, το συντομότερο δυνατό.

Στόχος της Τουρκίας με την κατασκευή των κέντρων αυτών είναι να περιορίσει τη μεταναστευτική ροή.

Ο δήμαρχος του Τσεσμέ, Μουχιτίν Νταλγκίτς, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει εργασίες για την κατασκευή του κέντρου υποδοχής.

Σωλήνες νερού και ηλεκτρικά καλώδια εγκαταστάθηκαν σ' έναν χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων κοντά στο λιμάνι, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως κέντρο, διευκρίνισε ο δήμαρχος μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή. Θα έχει σκηνές, στις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να δακτυλοσκοπούν τους μετανάστες και να τους καταγράφουν καθώς και χώρους υγιεινής.

Πολλοί αξιωματούχοι των παραλιακών πόλεων της δυτικής Τουρκίας εκφράζουν φόβους ότι ο τοπικός πληθυσμός θα αντιδράσει σε μια ξαφνική συρροή μεταναστών, η οποία μπορεί επίσης να τρομάξει τους τουρίστες.

Σχετικές ειδήσεις