ΚΟΣΜΟΣ

Panama Papers - Κρεμλίνο: Τρέμουν τον Πούτιν

Panama Papers - Κρεμλίνο: Τρέμουν τον Πούτιν

«Ο Πούτιν, η Ρωσία, η χώρα μας, η σταθερότητά μας, οι προσεχείς εκλογές είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος είναι η αποσταθεροποίηση» της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Βλάντιμιρ Πέσκοφ, μετά τις αποκαλύψεις της δημοσιογραφική έρευνα της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), ξεκαθαρίζοντας ότι ο «βασικός» στόχος της υπόθεσης Panama Papers είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε ότι, τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο» ως προς τον πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυτή η οποία, κατά τη γνώμη του, πραγματοποιήθηκε από «πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

«Την ξέρουμε καλά αυτήν την αυτοαποκαλούμενη δημοσιογραφική κοινότητα. Υπάρχουν πολλοί στους κόλπους της για τους οποίους η δημοσιογραφία δεν είναι η κύρια δραστηριότητα. Πολλοί είναι πρώην υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών»,συμπληρώνει στις δηλώσεις του.

«Αυτή η Πουτινοφοβία στο εξωτερικό έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που τελικά είναι ταμπού να πει κανείς κάτι καλό για τη Ρωσία, ή για πράξεις της Ρωσίας ή για ρωσικά επιτεύγματα. Αλλά είναι must να λέγονται κακά πράγματα, πολλά κακά πράγματα, και όταν υπάρχει κάτι να ειπωθεί τότε αποκρύπτεται. Αυτό είναι προφανές για εμάς», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Σχετικές ειδήσεις