ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» του Spiegel: Οδηγοί ευρωβουλευτών είχαν προπαγανδιστικό υλικό του ISIS

«Βόμβα» του Spiegel: Οδηγοί ευρωβουλευτών είχαν προπαγανδιστικό υλικό του ISIS

Στην κατοχή τους φέρεται να βρέθηκαν CD με προπαγανδιστικό υλικό της τζιχαντιστικής οργάνωσης

Ένα ρεπορτάζ του γερμανικού «Spiegel» αποκαλύπτει πως στην κατοχή δύο οδηγών που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες για τη μετακίνηση ευρωβουλευτών βρέθηκε προπαγανδιστικό υλικό του ISIS.

Σύμφωνα με το Spiegel οι δύο οδηγοί -ένας στις Βρυξέλλες και ένας στο Στρασβούργο- έχουν απολυθεί, ενώ στην κατοχή τους φέρεται να βρέθηκαν cd's με προπαγανδιστικό υλικό της τζιχαντιστικής οργάνωσης και την υπόθεση εξετάζει η αστυνομία.

Το περιοδικό, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, συσχετίζει την υπόθεση αυτή με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου να μην απευθύνεται πλέον σε ανεξάρτητους επαγγελματίες οδηγούς για τη μεταφορά του προσωπικού του και των ευρωβουλευτών αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του στόλο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξήγησε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό υπάρχουν υποψίες ότι οι περιπτώσεις των δύο οδηγών δεν είναι μεμονωμένες και ότι και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να συνδέονται με το ΙΚ.

Aυτή τη στιγμή, 65 οδηγοί ιδιωτικών εταιρειών εργάζονται στις Βρυξέλλες για την εξυπηρέτηση των 751 Ευρωβουλευτών και 85 στο Στρασβούργο, ενώ 23 οδηγοί έχουν προσληφθεί άμεσα από το Ευρωκοινοβούλιο.

Σχετικές ειδήσεις